A zsidó múzeum

A Magyar Zsidó Múzeumot a 20. század elején, a zsidó közösség bemutatásának szándékával hozták létre. Első önálló épületét 1931-ben, a Dohány utcai nagyzsinagóga és a mellette lévő telek rendezésekor alakították ki.

A zsinagóga egyik épületszárnyának elfordításával létrejött múzeumi épületrész nyolcvan évvel a zsinagóga után, külső megjelenésében azonos stílusú homlokzattal, belül a korszak legmodernebb építészeti stílusát alkalmazva épült.

A múzeum része lett a zsidó közösségi intézményrendszernek. A múzeum ma látható állandó kiállítása 1984-ben nyílt meg. A kiállított tárgyak egy részéhez több nyelvű audioguide használható, melyet díjmentesen, a kiállítás recepcióján vehetnek fel.

milev.hu

Aktuális kiállítások

100 év – 100 tárgy

Száz évvel ezelőtt, 1916 januárjában Budapesten, egy Hold utcai magánlakásban megnyílt a Magyar Zsidó Múzeum…

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ›

Itt lakott Rosenthal

Kiállításunk a pesti zsidónegyed történetét mutatja be. A város hosszú ideig nem tűrt meg zsidókat a falai között…

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ›

Vándorkiállítás

Vándorkiállítás a zsidó imáról, értékekről, hagyományról, jelenről és jövőről…

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ›

MÚZEUMI VEZETÉSEK

Múzeumi vezetések

Vezetések az állandó kiállításban, angol, német, héber, francia, olasz és spanyol nyelven, amely múzeumi vezetést tartalmazó belépőjeggyel vehető igénybe.

Látványraktári vezetések

A vezetéshez előzetesen bejelentkezés szükséges. A csoportok maxinális létszáma 15 fő. Kapcsolat: milev6 kukac milev.hu

Dohány-kert – Épülettörténeti séta (60-90 perc)

Az a gondolat, hogy egy múzeum nem csak a kiállításai miatt lehet érdekes, kevésbé van jelen a köztudatban. Sokszor nem is gondolunk arra, hogy az épületét is érdemes megfigyelni.

Nyitva: V.-Cs.: 10.00 – 20.00, P.: 10.00 – 18.00.

Utolsó beléptetés fél órával zárás előtt. Kizárólag a kiállításra érvényes jegyek a helyszínen, kombinált jegyek a Dohány utcai zsinagóga bejáratánál kaphatóak.